top of page

אימון אישי משולב יוגה

 

כולנו חשופים לכעסים, מתחים, לחץ, אי שקט וכדומה. הגוף מדבר בתגובה, אם נרצה ואם לא. בהתאם למצבים רגשיים מסויימים הנשימה נעשית מהירה ורדודה, הגב כואב, הגוף מאבד את הגמישות שלו, כאבים כרוניים מופיעים וסימפטומים נוספים עלולים להתפתח (שינוי במשקל, חוסר שינה, בעיות פרקים, מגרנות, חרדות וכו').

אימון סאטי מתקיים כשיחה. המרחב החומל שבו נוכח מבוגר מיטיב וקשוב מאפשר למתאמן להרגיש חופשי לשוחח על הכול. כאשר המתאמן משוחח על מה שמטריד אותו בחייו, גופו מתחיל להגיב. למשל – אם יספר על אירוע טראומטי שחווה, ייתכן שיהיו לו דפיקות לב, כיווץ ועוד. אם יספר על סיטואציה שבה כעס מאוד ייתכן שיחוש חום, זרמים, כאב ועוד. כל מתאמן ומתאמנת והתחושות שלהם. הגוף רווי בתחושות ומשקעים.

היוגה מטפחת סבלנות, נחישות, מיקוד, רכות ובהירות - איכויות שמתאמנים רבים שואפים לבסס בחייהם. התרגול הנשימתי מאפשר לפתח את המודעות לנשימה ופיתוח של "אורך-רוח". כמאמנת ומתאמנת ביוגה שנים אני יודעת שתשומת לב לנשימה ברגעים קריטיים היא מפתח מאוד מרכזי לטרנספורמציה. תנוחות היוגה מטפחות גמישות, חוזק שריר ויציבה נכונה והן למעשה מראה לכל מה שחוסם את הגוף מלהיות חופשי. במהלך התרגול של התנוחות נפגשת המתאמנת עם כל אותם מקומות נוקשים וחסומים וזה מאפשר שחרור של משקעים שהמקור שלהם הוא פעמים רבות רגשי.

 

מהכרות עמוקה עם שני התחומים, ראיתי שהשיחה הסאטית ותרגול היוגה משלימים זה את זה ויוצרים תהליך מעמיק מאוד שמאפשר לחולל מפנה בהרגלים מושרשים ויסודיים.

התהליך המשולב מתאים במיוחד לאנשים שמעסיקים אותם נושאים הקשורים לגוף:

  • אנשים שמבינים שהגוף הוא מורה דרך להתפתחות בכל תחומי החיים.

  • יחסים עם אוכל ותזונה, דימוי גוף, משקל  או התמכרויות.

  • אנשים שחיים עם תופעות בריאות כרוניות כגון מגרנות, כאבי פרקים, בעיות שינה, עיכול ועוד. 

  • התמודדות עם מתח וחרדות.

  • נשים אחרי לידה שרוצות לטפח את גופן לאחר הטלטלה שעבר ולהכיר אותו מחדש עם השינוי שחל בו.

  • אנשים שהתרחקו מהגוף והזניחו אותו, בשל שחיקה ארוכת שנים או בעקבות חוויה גופנית טראומטית, פיסית או מינית. הרצון "להתחבר לגוף" מחדש ולתרגל יוגה עשוי להעלות רגשות עזים, כאב ופגיעות. האימון המשולב מאפשר מרחב של שיחה לעיבוד רגשי של החוויה.

סדר התרגול והאופן שבו השיחה והיוגה משולבים זה בזה נבנה בצורה ובסדר אישיים בהתאם למתאמן או המתאמנת. השיטה שלאורה נתרגל נקראת ויג'ננה יוגה ששמה דגש על עקרונות שמחברים בין הגוף לתודעה.


"כשכואב לי ואני נדרשת לשהות בתנוחה זה עוזר לי לפתח סבלנות. זה בדיוק מה שהייתי זקוקה לו בריב הזה. הכאב של המתיחה הוא בדיוק כמו החוויה של התסכול שהביאה אותי להתעצבן. ביוגה אני יכולה להפגש עם הכאב ולפתח סבלנות וזה מה שיעזור לי בהמשך." (שיתוף של מתאמנת לאחר תרגול יוגה ופגישה בה שוחחנו על ריב משפחתי שבו כעסה מאוד.)

לתיאום פגישת הכרות צרו קשר.

תהליכי האימון >

מתוך הבלוג:
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
שווה להמשיך ולעקוב...
bottom of page